AFT - tüneti és tudati technika

Én csak "gyógyszer"-nek hívom, amit meghatározott ideig napi gyakorisággal "be kell venni", azaz alkalmazni kell magadon. A rövidítés az angol Attractor Field Technique-ből ered, amit magyarra Erőtér technikára fordítottak le. (Találkozhatsz még az Elmeakupunktúra elnevezéssel is.) Az AFT egy újfajta használata a hagyományos kínai orvoslásból ismert meridián rendszernek. Rendkívül hatékony és egyszerű.

Elsősorban betegségek kezelésére fejlesztették ki, de használható bármilyen lelki eredetű elakadás feloldására, hiszen a betegség és a testi tünet már általában a következménye a lelki problémáknak. A módszer egyaránt dolgozik a fizikai tünetekkel, a lelki problémákkal és azok múltban rejlő kiváltó okaival. A gyógyulásban mind a tudatosság megváltoztatása, mind a betegség és a tünetek létrejöttéért felelős energiaminták eltávolítása szerepet játszik.

Az AFT hasonlít az ÉFT-hez olyan szempontból, hogy ennél a módszernél is akupresszúrás pontokat kopogtatunk, csak egy kicsit másképp. A meridiánok kezelése a fejen és a kézen lévő pontokon keresztül történik, a pontok aktiválásával. A formulák meghatározott pontkezelési sorrendet jelentenek. A különféle pszichés és fizikai problémákra, betegségek szerint megkapod a kezelési módokat. Emellett azt a tudatszintet is kezeljük, ahonnan a betegség vagy az élethelyzeti elakadás ered - legyen az a szégyen, a bűntudat, a bánat, a harag, a félelem, a büszkeség stb.

A technikát Dr. Kurt Ebert pszichiáter orvos fejlesztette ki. 
Gondolataink testünket befolyásoló energiamintákat teremtenek, amiket a meridiánok közvetítenek. A hosszú időn át fennálló negatív gondolkodás és viselkedés egy önmagát fenntartani képes energiamezőt hoz létre, ami hatással van a fizikai testre, megalapozva a különféle betegségeket. Tehát ezek az energiamezők eredményezik azt, ahogy a világot látjuk, ahogy dolgokhoz viszonyulunk, amit elhiszünk és ezáltal amit képesek vagyunk az életünkbe bevonzani. A meridiánokat stimulálva lehet módosítani az ember körüli információs mezőt. Ami pedig visszahat a testre. Az akupresszúrás pontok kopogtatásával megváltoznak az érzelmek, az emlékek, a gondolatok. Magasabb rezgésű információ fogja körbevenni a testet. Ez pedig visszahat a fizikai állapotra és újból létrejöhet az egészség.

AFT-s történeteket a Sztorik között olvashatsz.