Elég a depresszióból!

Tavaly ősszel keresett meg egy középkorú hölgy, Piroska,  aki súlyos, mély depresszióban szenvedett kb. fél éve. Korábban is volt már depressziós, a mostani alkalommal viszont még a pszichiátriára is be kellett feküdnie 2 hónapra, annyira rosszul volt. Már otthon volt táppénzen, de semmire nem vágyott. Dolgozni nem akart menni, csak pihenni szeretett volna, nagyon sokat aludt, semmihez nem volt kedve (még takarítani sem). Nem tudta, hogy mi mozdítaná őt ki ebből a állapotból, azt se tudta mivel foglalkozna szívesen. Természetesen a depresszióhoz társuló gyógyszereket is szedte, ennek ellenére még mindig mélyen volt. 

Elsőként - mint mindenkinek - a kronobiológiai adottságait néztem meg. Ebből látszott, hogy az ő típusának egyáltalán nem lételeme a depresszió. Aktív, lendületes típusú embernek kellene lennie, akit hajtanak a céljai, és attól boldog ha haladhat feléjük. Ehhez képest a céljaival sem volt tisztában. Érzelmi szinten is sok energiával rendelkezik, meg tudja élni az érzelmeket és ki is tudja fejezni azokat. Valamint szellemi szinten is akkor érzi jól magát, ha érik őt az ingerek, van hol levezetni a sok szellemi energiát is. Ennek ellenére a pihenésen kívül semmit nem csinált, ami egy ilyen adottságokkal rendelkező embernél önmagában is problémát tud okozni.

A rajztesztből is látszott, hogy nincs rendben. Probléma volt az énképével, az önbizalmával, az életerőt pedig teljesen az életterén kívülre helyezte, mintha nem is vett volna tudomást róla. Látszott a rajzból is, hogy az életútjával egyáltalán nincs tisztában, nem tudja merre haladjon és hogyan.

Első "terápiaként" a konzultáció során megtanítottam neki az ÉFT-t (Érzelmi Felszabadító Technika), és mindjárt kopogtattunk is egyet a fásultságára, céltalanságára. Rögtön jobban érezte magát, beindítottuk az energiaáramlást. Ezután ingával feltártuk mi az oka annak, hogy ebbe az állapotba került és nem tud kijönni belőle. Sok blokkot oldottunk (boldogság, életszeretet, célok, siker, hit, elszántság, önmagunk szeretete stb.) amik többek között egy születéskor aktiválódott önbüntető programnak voltak köszönhetőek. 
Megnéztük azt is, hogy ő milyen technikákkal tudja gyógyítani magát, hiszen a legjobb és leghatékonyabb munka mindig az önmunka. Fő házi feladatnak az ÉFT-s kopogtatást kapta, ezen kívül pedig terápiaként működik, ha aktivizálja magát és sportol valamit, tanul valami újat, jógázik, meditál... 

Piroskának egyébként 4 gyereke van, akik már felnőttek, és elmondása alapján akkor volt "kánaán" az életében, amikor a gyerekek kicsik voltak. Ahogy a gyerekek felnőttek, elfogyott a feladat, ezzel együtt eltűnt a cél is az életéből. Újra kellett "tölteni" neki a célt, amiről fogalma se volt, hogy mi lehet, nem tudta mi érdekelné igazán, mivel foglalkozna szívesen.
Az "Életcél" kártyacsomagot vettem elő, hogy ránézzünk milyen irányba kéne neki indulnia, új dolgokat megtanulnia. Három kártyát húztam, és érdekes módon mindhárom a spirituális gyógyító, tanító témakörével volt összefüggésben. Piroska elárulta, hogy a szíve mélyén valóban érez vonzalmat a spiritualitás iránt, szeretne embereknek segíteni, de ezt még talán magának sem merte bevallani. 

A célt tehát megtaláltuk! Ebben az irányban kellett neki elindulni, tanulni, és a házi feladatnak kapott technikákat alkalmazni. 

Néhány hét múlva jelentkezett Piroska, hogy folytassuk a munkát, nézzük meg mi van még amit oldani kéne, menjünk mélyebbre.  Látható fejlődés vette kezdetét, sokkal jobban nézett ki, több volt az életkedve, elkezdett járni spirituális témájú összejövetelekre, elhatározta hogy visszatér a munkahelyére is a következő hónapban. A gyógyszereket még szedte, következő célja volt, hogy azokat is elhagyja. Az ÉFT-t szorgalmasan alkalmazta. Dolgozott saját magán! 

Újra elővettük az ingát, azt mutatta hogy a gyógyulás útjának 60 %-ánál tart, ami elég jó arány volt! A félelmek és a korlátozó hiedelmek tisztítása, oldása következett. Legfőbb félelme az volt, hogy nem felel meg másoknak, ill. félt megbízni saját magában is. Ezekre ÉFT-s házi feladatot is kapott - minden olyan emléket és sztorit felírni, ami arról szólt, hogy nem felelt meg valakinek, nem érezte magát elég jónak, nem biztak meg benne stb. és ezeket kikopogtatni, semlegesíteni. Az ilyen események ugyanis tudatalatt hatnak ránk, és befolyásolják az élethez való hozzáállásunkat, viselkedésünket. 

Bach cseppeket is rendeltem ez alkalommal Piroskának: önbizalomra, testi-lelki megújhodásra, félelmekre, hitre, bátorságra ható esszencia keveréket. 

A feladat továbbra is adott volt: haladni tovább a gyógyulás útján, dolgozni önmagán. 

Tartottuk a kapcsolatot konzultáción kívül is, tudtam, hogy elkezdett újra dolgozni, spirituális tanfolyamokon vett részt ahol sok ismeretséget szerzett, még párkapcsolati téren is jó lehetőségei adódtak. Nagyjából 2 hónap telt el, mikor azt írta, hogy teljesen jól van, 180 fokos fordulatot vett az élete, a gyógyszereket is elhagyta, végre teljességet és boldogságot érez. Gratulálok Piroskának! Rendkívül jó példát mutat mindenkinek, hogyan kell felállni a mélyből, hogyan sikerülhet ez, ha valaki meghozza a döntést és meg is tesz mindent a gyógyulása érdekében.