Félek a repüléstől!

Egy fiatal hölgy keresett meg azzal a problémával, hogy nemsokára repülőre kell ülnie, de ő fél a repüléstől, ijesztő gondolatok gyötrik ezzel kapcsolatban. Gyerekkorában félt a repülők hangjától, ugyanakkor két éve megmagyarázhatatlanul  vonzódik a repülőgépekhez, géprajongó, nagyon sokat járnak Ferihegyre gépeket nézni. Elmondta, hogy inkább a barátai miatt fél, kevésbé saját maga miatt. Mivel az utazás az ő ötlete, ezért felelősnek érzi magát a többiek testi épségéért a repülés során. Vajon mi lehet emögött?

Az ingás módszerrel tártuk fel mi van a háttérben. Kiderült, hogy a probléma előző életből származik. Akkori életében másodpilótaként dolgozott és repülőgép balesetet okozott. Nem zuhantak le vagy haltak meg emberek, de az ő felelőssége is közrejátszott a baleset létrejöttében. Ez máris megmagyarázta a vonzódását a repülőkhöz ill. a felelősségérzet problémáját. Tulajdonképpen nem is a repüléstől félt, hanem a többiekért vállalt felelősségtől, amit természetesen feleslegesen vállalt magára, hiszen mindenki szabadon dönti el mivel utazik. Érdekesség még, hogy nemrégiben a Repülőgép Emlékparkban járt, ahol beszálltak egy repülőbe és ő automatikusan a másodpilóta helyére ült, nem jutott eszébe a kapitány székét elfoglalni. Ezek az előző életes "emlékek"...

Az Életforgatókönyvből megnéztük az életfeladatát is, ami szintén a felelősségvállalásról szól. Azt vállalta erre az életre, hogy ebben fejlődik, beáll egy arany középútra, ami azt is jelenti, hogy felismeri a határokat saját és mások felelősségét illetően. Nem véletlen tehát a problémakör sem, ami mint kiderült az élete többi területén is megnyilvánul.

Az ingával kiderült az is, hogy a probléma elengedése blokkolt, mivel nem tud megbocsájtani magának az előző életben elkövetett hiba miatt. A blokkokat,  félelmeket oldottuk. Otthoni munkaként kopogtatási feladatot kapott a félelem karmikus és jelen életes tudatszintjének a rendbe tételére. Néhány hét múlva ügyfelem jelentkezett is az eredménnyel:

"Szia Linda! Nagyon szépen feloldódott (illetve oldódik folyamatosan) a repüléstől való félelmem! Már 2-3 nap után érezhető volt és nagyon jóóó érzés! Egyszerűen nem jönnek azok az ijesztő gondolatok, érzések. Köszönöm!"