Jóslás vs. jövendőmondás

2017.05.18

Sokan fordulnak hozzám azzal, hogy jóslást kérnek. Általában azt szeretnék megtudni, hogy mi lesz a párkapcsolatukkal, pénzügyi helyzetükkel, munkájukkal stb. - vagyis mi lesz a jövő? Én ilyenkor visszakérdezek: mi értelme van, ha megtudod mi lesz veled - nem lenne jobb megtudni, hogy mit tegyél, hogy jó legyen Neked és elérd amit szeretnél? Hogyan alakítsd az életedet, hogy ne csupán szemlélője legyél a sorsodnak, hanem formálója?

A Tarot kártya sokkal többre hivatott, mint a jövendő mondás. Annál is inkább, mivel a jövő folyamatosan alakul, formálódik - a szereplők alakítják és irányítják, nincs eleve elrendelve. Egy bezárt jövőképpel (pl. elhagy a párod, megszűnik a munkád) akár árthatunk is - önbeteljesítő jóslatok formájában. Ezért a jóslás akkor JÓslás, ha nem jövendő mondás hanem - ahogy arra a jós, javas magyar szavak is utalnak - javaslás, tanácsadás!

A Tarot feltárja a problémáid gyökerét, megmutatja mit tegyél a változás érdekében és annak mi lesz az eredménye a jövőben. Utat mutat nehéz helyzetekben, segít a döntésben, legyen szó bármilyen életterületről. És nem utolsó sorban egy önismereti módszer is - ha megismered önmagad, ismerni fogod a sorsodat. Nem külső tényezők uralkodnak az életeden, hanem a személyiséged formálja a jövődet. Ha magadon változtatsz, a sorsod is változni fog. Ha elfogadod magadat, a sorsodat is el tudod majd fogadni.