"Megőrülök! A volt férjemnek szeretője van!!!"

2017.12.01

Van egy kedves ügyfelem, akivel korábbi rákbetegsége kapcsán kerültünk kapcsolatba. Egy nap kétségbeesve írt, hogy beszélnünk kell, mert a volt férjének szeretője van és ő ettől úgy kibukott, hogy nyugtatót kellett bevennie, teljesen maga alatt volt. Mint kiderült a volt férj telefonjában is kutakodott, tehát olyan dolgokat csinált ami saját maga számára is érthetetlen volt. Miért vált ki belőle ekkora érzelmi reakciót a VOLT férje magánélete? Ő sem értette.

Kliensem egyébként szinte napi kapcsolatban volt ex-férjével amellett, hogy (egy nem túl jó) párkapcsolata is volt. Egy kis ingás segítséggel kiderült, hogy tulajdonképpen fél a magánytól, emiatt nem tud elszakadni sem a volt férjtől, sem a párjától. Ugyanakkor azt hitte, hogy mindenki őt korlátozza. Egyfajta felelősséget is érzett azért, hogy felnőtt gyerekei és az apjuk közti kapcsolat jó legyen, azt hitte, hogy mindez rajta múlik.

Az Érzelmi Felszabadító Technika (ÉFT) tűnt a legmegfelelőbb "gyógymód"-nak. Együtt kopogtattunk a problémára és közben kérdéseket is feltettünk, amikre kopogtatás közben nagyon jó válaszok jöttek neki gondolatban. Meglepődött, hogy néhány kör (néhány perc) kopogtatás után már nem érdekelte ami történt, rájött hogy ő senkinek az életéért nem felel, csak a saját magáért. Kizárólag rajta múlik hogy ki mennyire korlátozhatja őt.
Sokkal jobban érezte magát! Házi feladatnak is kapott kopogtatnivalót és azóta már írta is, hogy most végre azt érzi van ereje. Úgy néz ki a párkapcsolatának is véget tud vetni ill. a volt férjével is megpróbálja csak a szükségesre korlátozni a kapcsolatukat! Mindez a betegségéből való teljes gyógyulásához is várhatóan nagymértékben hozzá fog járulni.

Az ÉFT bármilyen problémára alkalmazható módszer, mert nem a probléma a probléma, hanem az ahhoz való hozzáállás! :)