"Miért nem tudom elhagyni az alkoholista férjemet?"

2018.05.01

Egy hölgy keresett meg Skype-on azzal, hogy szörnyű párkapcsolatban él, de képtelen szakítani a párjával. Kiderült, hogy a férfi alkoholista, és bár rengeteget dolgozik, szabad idejét mégis a kocsmában tölti, semmivel nem törődik. Ügyfelem már többször elköltözött, de mindig visszament a férfihez. Korábbi munkáját is feladta, mivel a párja eltartotta őt, nem volt más dolga mint a háztartást vezetni. Borzasztóan érezte magát, lelkileg teljesen a padlóra került, magányos volt. Kiderült az is, hogy előző házasságában is ivott a férje, és az apukája is alkoholista volt. "Miért vonzom az alkoholistákat?" - tette föl a kérdést. 

Elsőként a kronobiológia pszichogenetika módszerével megnéztem a hölgy adottságait. Egyértelmű volt, hogy neki nem való az otthon ülés, lendületes, aktív életet kellene élnie amiben fizikai és szellemi energiáit is kamatoztatni tudja, mivel nagyon sok energiával rendelkezett. Javasoltam, hogy első körben ezen mindenképpen változtasson függetlenül attól, hogy párja mit vár el tőle, hiszen ha saját lábára áll, anyagilag függetlenné válhat és máris könnyebben tud döntést hozni párkapcsolatát illetően. 

Aztán Tarot kártya segítségével megnéztük mit üzen az Univerzum erről a párkapcsolatról. Látszott, hogy fél döntést hozni, nem mer elindulni az úton, mert nem látja tisztán mi vár rá. Érzelmileg is erős volt a kötődése a párjához, ami szintén nehezítette a döntést. Lelkileg viszont nagyon magányos volt és saját magához sem volt teljesen őszinte ebben. Látszott az is, hogy párjának tökéletes ez a kapcsolat, neki az volt a célja, hogy ezt fenntartsa. Ügyfelem számára az volt az üzenet, hogy egy 180 fokos fordulatra volna szükség, egy teljes szemléletváltásra a férfivel kapcsolatban. Tanuljon az eddigiekből, vonja le a tapasztalatokat és legyen bátor, induljon el a saját útján, csak így érheti el a vágyait! 

Ezután ingával megkerestük a tudatalatti blokkokat, programokat amik akadályozzák abban, hogy meghozza a döntést és cselekedjen. A már elhunyt édesapjával is rendeztük a viszonyát. Volt ügyfelemben egy olyan korlátozó hiedelem, hogy ha az apukáját nem tudta megváltoztatni, nem tudta elérni, hogy leszokjon az italról, akkor neki ezt párjaival kell megvalósítania. Ezt töröltük. Az inga megmutatta továbbá, hogy családállításra is szükség volna. Kiderült, hogy nem csak ő és az anyukája választott magának alkoholista párokat, hanem most a lánya is egy alkoholista fiúba szerelmes. Női ágon "öröklődött" ez a probléma: akkor érezték magukat lelkileg a családhoz tartozónak, ha alkoholista férfi mellett éltek és emiatt szenvedtek. Ezt az ingás családállítással lehet rendezni, amire a következő alkalommal fog sor kerülni. 

Ügyfelem kapott házi feladatot is, az ÉFT módszerével a félelmei kikopogtatására. Néhány nap múlva írt is, hogy már sokkal jobban érzi magát mint valaha. Kíváncsian várom a folytatást, a családállítás hatását! 

Folyt.köv: Ügyfelem jelentkezett is a családállításra, ill. elmondta, hogy úgy érzi visszaesett, kb. 2 hétig érezte azt, hogy erős és van energiája lépni, de nem tett semmit, nem változtatott semmit az életén. Bach-cseppeket "írtam fel" neki önbizalomra, félelmekre, hogy tanuljon a múltból és hogy képes legyen dönteni. Megcsináltuk a családállítást ingával, melynek során tisztítottuk, rendeztük azt a családi mintát, mely szerint a nőknek alkoholista férfi mellett a helyük.
Ügyfelem elkezdte szedni a cseppeket, és pár hét múlva írt: elköltözött a párjától! Bár zaklatta őt és megfenyegette, végre érzett erőt és bátorságot ahhoz, hogy megtegye ezt a lépést és új életet kezdjen!!! 

Frissítés: Ügyfelemnek azóta már új párkapcsolata is van, aki mellett végre meglelte a kiegyensúlyozottságot és nyugalmat. (és olyan ember, aki nem iszik :)