Nem megy a szex az új párommal

2019.02.10

Egy hölgy keresett meg azzal a problémával, hogy nehézkes a szexuális élete az új párjával. Több mint 20 év házasság után elvált, néhány évvel később ismerkedett meg jelenlegi párjával. A volt férjével minden "flottul" ment, most valami miatt mégis akadályoztatva volt ez a téma és saját magát hibáztatta. Elmondta, hogy kislánykorában szexuálisan zaklatta egyik rokona, de úgy gondolta, hogy ezt már ő feldolgozta. 

Az ingás sorstisztító módszerrel megnéztük, hogy mi van a probléma mögött tudatalatt. Kijött, hogy a zaklatás még valójában nincs feldolgozva, még haragszik a férfira, aki elkövette ezt ellene. A szexszel kapcsolatban a tudatszintje pedig emiatt a félelem szintjén rezgett - félelmetesnek tartotta a szexet, nem tudott megnyílni a párjának. Igen ám, de akkor a volt férjével miért ment? Elmondta, hogy a volt férje volt az, akivel az első szexuális kapcsolatot létesítette, ő volt aki kihúzta őt ebből a gödörből, aki megnyitotta, akivel teljesnek érezte az életét. Az ingával pedig kiteszteltük, hogy a férje miatt nem tudja elengedni ezt a problémát: annyira a volt férjnek tulajdonította a "dicsőséget", hogy tudatalatt csak vele tudta elengedni magát, azt hitte mélyen, hogy csak vele lehet jó, mert ő az aki megérdemli. Ezeket a blokkokat oldottuk. 

Házi feladatot is kapott otthonra a zaklatóval szembeni harag elengedésére, illetve AFT-s kopogtatást a szexualitástól való félelem kezelésére. Már másnap arról számolt be, hogy érzi magán a "gyógyítás" hatását, s bár párjával valószínűleg újabb - más jellegű - nehézségek elé néznek, de már látja, hogy elkezdődött nála valami és ezáltal a többi problémát is könnyebben fogja tudni megoldani.