"Szakítottam a párommal, de nem tudok túllépni rajta..."

2017.03.01

Egy fiatal lány keresett meg Skype-on azzal, hogy szeretne új életet kezdeni, de nem tudja magát túltenni előző párkapcsolatán. Azért szakított a férfival, mert az nem tudott elszakadni a volt feleségétől. A lány egyáltalán nem érezte magát fontosnak ebben a kapcsolatban, valahányszor "füttyentett" a volt feleség, a férfi mindig ugrott és szaladt haza. Olyan is előfordult, hogy ideiglenesen visszaköltözött a családjához, de persze ilyenkor rájött, hogy a lányt szereti és visszament hozzá. Idővel megelégelte ezt kliensem. Szakított vele, mert nem látott kiutat ebből a mókuskerékből, ő viszont már családot szeretett volna alapítani.

Érzelmileg azonban nem tudott elszakadni a férfitól, még mindig sokszor keresték egymást és a lány nem érezte úgy, hogy képes egy új párkapcsolatra. Elment az életkedve, az önbizalma a padlón volt és tele volt félelemmel, hogy mi lesz, ha egyedül marad. Megalázottnak és cserbenhagyottnak érezte magát és azt hitte, hogy ő nem szerethető.

Először ingával néztük meg, hogy mi az oka, hogy ebbe a helyzetbe került. Kiderült, hogy előző életükben is voltak már együtt a férfival és egy önbüntető program jött létre, ami miatt ezeket a szituációkat "le kellett játszaniuk". Ezt az önbüntető programot tisztítottuk, semlegesítettük, hogy a probléma megoldottnak tekinthető legyen és ne kelljen folyton újra játszani az ezzel kapcsolatos helyzeteket.
A lány Bach-virágesszenciákat kapott az önbizalma erősítésére, félelmeire, hogy életkedve visszatérjen, hogy ki tudjon állni önmagáért és testi-lelki fáradtsága oldására.

Következő alkalommal mikor beszéltünk, már sokkal jobb volt a helyzet, végre érzett magában erőt, de azért érzelmileg még mindig elég intenzív volt a csalódottsága. Az Érzelmi Felszabadító Technikát (ÉFT) kezdtük használni. Otthonra kapott feladatot, amivel kikopogtatta magából a megalázottságát, cserbenhagyottságát ill. azt hogy ő nem szerethető. Néhány nap múlva írt nekem, hogy már csak egy kis csalódottságot és leginkább szomorúságot érez az eset miatt, amire szintén kapott ÉFT-s feladatot.

Pár héttel később azzal keresett meg, hogy képzeljem el, jelentkezett egy új férfi az életében. Korábban mondtam neki, hogy ha "leteszi" az előző , semlegesíteni tudja magában az ezzel kapcsolatos érzéseket, akkor nyitottá válik egy új kapcsolatra és jönni fog. Így lett. Most azt írta, hogy bár még nem tudja mi lesz ebből a kapcsolatból, de most végre boldognak érzi magát! "Nem gondoltam volna, hogy sikerul, csak remeltem, hogy megerdemlem a boldogsagot."