Mi az élet értelme?

Egy közösségi oldal egyik segítő csoportjába írt valaki, hogy nem tudja mi az élete értelme, azt se bánná, ha nem kéne már folytatnia. Írtam neki, hogy küldje el a születési dátumát, megírom a sorsfeladatát.

Az Életforgatókönyv módszerét használva megírtam neki, hogy ebben az életében a családi életben való felelősségvállalást kell "arany középútra" beállítania, mivel előző életében ebből "bukott", emiatt most ismételnie kell. A két véglet (csak a családnak élni ill. egyáltalán nincs család) között kell neki beállnia középre. Akkor csinálja jól, ha a családi életet egyensúlyba tudja hozni az önérzetével, szívből tudja tenni a dolgokat, a szeretet adás-kapást meg tudja élni a párkapcsolatában és a családján keresztül is. Kiderült még az is, hogy a következő születésnapjával egy olyan évét kezdi meg, amiben a döntéseknek lesz nagy szerepe a család szempontjából. Átértékelő éve következik, amikor valamit meg kell változtatnia ezen a téren.

A hölgy válaszolt, és kiderült, hogy pont ebben a témában van az élete mélyponton. Fiatalon férjhez ment, szült 3 gyereket, csak a családnak élt, otthon volt ameddig csak lehetett. Aztán 20 év után elváltak, jelenleg a gyerekei egymással sincsenek jóban, az egyikük nem vállal felelősséget önmagáért, a másikukkal pedig megszakadt a kapcsolata, az unokáit sem láthatja, ami nagyon fájó pont neki.

A módszer segítségével kapott egy lehetőséget, hogy meglássa: ezt a témát nem a fájdalom oldaláról kell megélnie, hanem feladatként kell kezelnie, és meg kell próbálnia rendbe hozni a családi életét, hiszen pont ez az a téma, aminek rendbetételét vállalta erre az életére. A hölgy visszajelzéséből kiderült: attól, hogy megtudta ez a feladata, új erőre kapott, visszatért az életkedve, már nem a kilátástalanság mélységeiből tekint életére, és ami eddig nem sikerült neki, azt ezután megpróbálja helyrehozni és arany középútra terelni.