Nem értem a gyerekem!

Kaptam egy e-mailt egy anyukától, aki arra panaszkodott, hogy nagyon sok konfliktusa van kisfiával. Úgy érzi, mintha elbeszélnének egymás mellett, egyáltalán nem értik meg egymást. Olvasta a honlapon a kronobiológia módszerét, és kért egy elemzést.

Mivel kettejükről volt szó, mindkettőjük adottságait megnéztem. Kiderült, hogy fizikai szinten egymás ellentétei. Az anyuka lendületes, pörgős, aktív, heves vérmérsékletű, a "haladjunk, haladjunk" típus. Gyermeke pedig passzív, lassabb, gondolkodó, visszafogott, mindenre több idő kell neki. Az anyuka megértette, hogy az a jó, ha hagyja, hogy fia ilyen maradjon, és nem változtatja meg. Akkor lesz boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, ha a rendelkezésére álló energiák szerint működhet, a saját bőrében élhet. Megnéztem a kettejük között lévő sorstani kapcsolatot, és az anyuka volt a gyerek tanítója fizikai szinten. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell változtatnia gyerekét, hanem ő mutatja meg neki, hogy vannak olyan helyzetek, amikor "kiengedheti a féket" és lendületbe léphet.

Később kaptam visszajelzést, sokat javult a kapcsolatuk, az anyukának sikerült elfogadnia gyermekét és adottságai szerint nevelnie.

Rengeteg hasonló esettel találkoztam, amikor a szülő nem érti, hogy miért viselkedik úgy a gyereke ahogy. A kronobiólógia szinte mindig megadja a magyarázatot. Nagyon sokat segít abban, hogy megértsük és elfogadjuk gyermekünket.