Vissza akarom kapni a volt páromat!

Sokan keresnek meg ezzel a mondattal. Főleg nők, akiket elhagyott a párjuk, férjük egy másik nőért, és nem tudnak és nem is akarnak belenyugodni és új életet kezdeni. Minden energiájukat ezeknek a gondolatoknak szentelik, azzal hitegetik magukat, hogy visszajön, és ők vissza is fogadnák és folytatnák ott, ahol abbahagyták. Legtöbben a "csábítót" hibáztatják, rá haragudnak amiatt, hogy a párjuk elhagyta őket. Mit lehet ezzel a problémával kezdeni? 

Sokaknak elég egy másik nézőpontból megvilágítani a helyzetet - ez még hatékonyabb Érzelmi Felszabadító Technikás (ÉFT) kopogtatás közben. Szoktam kérni, hogy tegyenek fel ilyen kérdéseket is maguknak: Mire ad ez a helyzet nekem lehetőséget? Lehet, hogy egy sokkal boldogabb élet vár rám ezután? Valóban hozzá ragaszkodom, vagy a magánytól félek? Tényleg szeretem még őt? Ha visszajön és visszafogadom, meg tudnék én még valaha bízni benne? Mennyire tartom magamat értékesnek, ha egy olyan embert akarok, aki engem elhagyott? stb... Az ÉFT során meglepően jó válaszokat kapnak (saját maguktól), általában rájönnek, hogy egy illúzióhoz ragaszkodtak, és a megoldás a jövő felé tekinteni és új életet kezdeni. 

A Tarot kártya útmutatására kíváncsiak a legtöbben - ilyenkor azt szeretnék megtudni, hogy mi várható: visszajön-e? Azt szoktam javasolni, hogy inkább nézzük meg mit üzen az Univerzum erről a kapcsolatról, mi lenne a legjobb számukra. 

Van, ahol mélyebben gyökerezik a probléma, és valamilyen tudatalatti blokk, program, előző életes energiák befolyása, esetleg családi minták átvétele okozza azt, hogy nem tudnak tovább lépni. Ezeket ingával szoktuk feltárni és tisztítani. Bach-virágterápiával meg lehet támogatni, illetve otthoni munkaként az Érzelmi Felszabadító Technikával tovább dolgozni a teljes "gyógyulásig". 

Az esetek nagy részében felismerik, hogy nem az a cél, hogy visszakapják a volt párjukat. Ki hamarabb, ki később, ki könnyebben, ki nehezebben jön erre rá! És aki nem akar beleragadni a problémába és meghozza a döntést, az alkalmazza a technikákat, és ezáltal megnyílik a lehetősége egy boldogabb, teljesebb életre. Ha az "ex" közben mégis kopogtatna az ajtón, már félelmektől, hiedelmektől mentesen hozhat döntést arról, hogy valóban vele akarja-e újra kezdeni az életét.